Diode Laser Ontharing

Ontsnap aan de eindeloze routine van scheren, epileren en waxen! Heb je ooit gedroomd van een moeiteloze en langdurige oplossing voor ongewenst haar? Misschien heb je weleens overwogen om voor laserontharing te gaan, maar aarzelde je omdat je dacht dat deze behandeling niet voor jou geschikt was. Wij staan voor je klaar!

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een term die gebruikt wordt voor het definitief ontharen van ongewenste haargroei door middel van laserbehandelingen. Om een laserontharing behandeling uit te voeren werk ik met de Diode laser “Sapphire Premium Ice”.
Maar hoe werkt laserontharing precies?

Lasers bestaan in verschillende vormen en maten. Een laser werkt als een soort scanner. Met de behandelkop gaan we over de huid waar de haren zitten en zetten we pulsen. De laser wordt door de haar geleid naar het haarzakje en door de kracht van de laser gaat dit haarzakje kapot. Hier kan daarna geen nieuwe haar meer groeien. Omdat haren zich in verschillende groeifases bevinden, kun je nooit in één behandeling alle haren verwijderen. Per behandeling zullen de haartjes 10-15% afnemen en gemiddeld zijn er zo’n zes tot tien behandelingen nodig voor het beste resultaat. De behandelingen zullen tussen de zes en acht weken plaatsvinden voor de meest optimale interval. Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en groeien er dus geen haren meer terug. Dit is een effectieve manier van ontharen. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haartjes kunnen groeien. Wanneer dit gebeurt, hangt af van jouw huid, hormonen en haartype. De laser is het meest effectief op donkere haren, omdat hier het meeste pigment in zit. Dit pigment zorgt ervoor dat de laser de haar ziet.

De beste laserbehandeling voor definitief ontharen is per persoon verschillend en afhankelijk van haarkleur, haardikte, huidtype en het behandelgebied. Veilig en effectief ontharen is absoluut maatwerk. 

De meest effectieve methode om definitief ongewenste haren te verwijderen, is door middel van laserontharing. Ten opzichte van een IPL behandeling, straalt de laser een veel gerichtere, krachtige laserstraal af, waardoor we de haarzakjes op een effectieve manier vernietigen. Bij IPL ontharen wordt de lichtstraal meer verspreid, waardoor dit minder krachtig is. Hierdoor heb je bij een ipl behandeling dus meestal meer behandelingen nodig om het gewenste effect te krijgen.

Hoe werkt het?

Stap 1: Gratis Consult

Stap 2: De Behandeling

Stap 3: Nazorg en vervolg afspraak

 

Het is de bedoeling dat je je scheert voorafgaand aan de behandeling. De haar moet kort genoeg zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt. Als de haren te kort zijn (of verwijderd zoals bij harsen) dan heeft de laser niets om zich door te laten geleiden.

Ongeveer zes weken voordat je gaat laseren is het verstandig om te stoppen met harsen en/of epileren. Dan zorg je er namelijk voor dat de haren in het haarzakje volledig gegroeid zijn. Om het beste resultaat te behalen moet je namelijk genoeg haar hebben zodat het licht het haarzakje goed kan bereiken.